Cum dau teme elevilor?

pbinfo.ro permite profesorilor să stabilească pentru elevi teme. Acestea sunt date tuturor elevilor unei clase și pot fi rezolvate de către aceștia o perioadă de timp stabilită anterior.

Temele sunt de două feluri:

  • o colecție de probleme date spre rezolvare elevilor dintr-o clasă, la care aceștia pot încărca soluții. Soluțiile încărcate se asociază automat cu tema existând o evidență a acestora.
  • o colecție de exerciții disponibile pe site, pe care elevii trebuie să le rezolve.
  • o cerință care nu constă în probleme de pe site; ea presupune încărcarea de către elev a unor soluții sub formă de fișiere oarecare. Lista extensiilor acceptate și dimensiunea maximă a unui fișier acceptat se stabilește de către profesor, la crearea temei.

Lista temelor unui profesor este disponibilă în pagina Teme curente . O temă poate fi în una dintre următoarele stări

  • nepublicată – tema este în curs de realizare. Ea nu este vizibilă pentru elevi.
  • în curs de rezolvare – tema este vizibilă pentru elevi, iar aceștia pot trimite soluții la problemele care fac parte din temă. Formularul de încărcare a soluțiilor pentru problemele care fac parte dintr-o temă în curs de rezolvare permite ca elevul să precizeze dacă soluția trimisă va face parte din temă sau nu.
  • expirată – perioada de rezolvarea a temei a fost depășită. Elevul nu mai poate trimite soluții la problemele din această temă – de fapt, elevul poate trimite soluții dar acestea nu vor fi asociate cu tema.

Pentru a realiza o temă se procedează astfel:

Se adaugă tema

Se adaugă tema, folosind formularul din pagina Adăugare teme . Această pagină este disponibilă numai dacă utilizatorul curent este profesor. În acest formular se precizează:

  • clasa căreia i se adresează tema
  • denumirea temei
  • o scurtă descriere pentru temă

Se aleg problemele

Se aleg problemele care fac parte din temă. Pentru aceasta sunt două variante:

  • se deschide pagina problemei și se apasă butonul de adăugarea din formularul afișat mai jos:
  • se completează ID-ul problemei dorite în formularul corespunzător din pagina de gestionare a temei

Se publică tema

Se publică tema, folosind formularul din pagina de gestionare a temei. Se vor preciza momentul în care tema devine disponibilă și momentul în care tema expiră, precum și dacă tema se va rezolva în mod examen – în caz afirmativ, la rezolvarea temei, cele mai multe resurse pbinfo.ro sunt indisponibile.

Vizualizarea soluțiilor

Pentru temele în curs de rezolvare și pentru cele rezolvate, profesorul poate urmări activitatea elevilor, adică problemele din temă la care elevii au trimis soluții și punctajul maxim acordat. Pentru aceasta se folosește linkul Soluții în pagina de modificare a temei.

Părerea ta contează. A fost utilă această pagină?