Despre testele de evaluare

Cum se face evaluarea surselor?

Evaluarea surselor postate pe site se face prin intermediul testelor. Fiecare test constă într-un fișier de intrare și un fișier de ieșire.

Cele mai multe probleme de pe site au soluție unică (pentru un set de date de intrare există un singur răspuns corect). Pentru aceste probleme verificarea sursei se face comparând pentru fiecare test fișierul de ieșire corect cu cel furnizat de sursă. Sunt permise următoarele diferențe:

  • un singur caracter spațiu la finalul liniilor
  • un rând gol la finalul fișierului

Aceste comparații se fac la fel și pentru problemele la care citirea și scrierea se fac de la consolă.

Pentru problemele la care soluția nu este unică sau la care se dau punctaje intermediare, fișierul de ieșire oferit de sursa este verificat de un program special, furnizat de propunătorul problemei, care stabilește punctajul obținut.

Disponibilitatea testelor

Utilizatorii pbInfo pot să vadă testele de evaluare pentru anumite probleme de pe site, după ce încarcă cel puțin o soluție. Sunt disponibile testele pentru toate problemele care au fost date în concursuri, precum și pentru alte probleme. Decizia legată de disponibilitatea testelor aparține propunătorului problemei.

De ce nu sunt disponibile testele la toate problemele? Pentru că se evită încărcarea de soluții bazate pe analiza fișierul de intrare. De exemplu:

cin >> n;
if(n == 25)
    cout << 38;
if(n == 50)
    cout << 162;
//etc.

Succes!

Părerea ta contează. A fost utilă această pagină?