Lista de probleme 25

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

Un celebru (sperăm) rezolvitor de pe acest site își va lua un calculator nou dacă intră la liceul la care dorește să intre. Dar momentan rămâne pe calculatorul său rezolvând probleme. Una dintre ele era foarte simplă și constă în adunarea/scăderea a două numere naturale.

#2020 Error

Dorel trebuie să repare reţeaua de alimentare cu apă din oraşul lui. Pentru fiecare din cele n străzi Dorel şi-a notat două numere naturale, raportul lor fiind lungimea conductei care trebuie înlocuită pe acea stradă. Pentru a destrăma mitul “Dorel, instalatorul dezastru”, el vă roagă să aflaţi lungimea totală a conductei de care are nevoie pentru a repara toate străzile, cu 20 de zecimale exacte.

Această problemă nu are o descriere plicticoasă, menită să vă încurce.Trebuie doar să aflați cel mai mare număr natural n, astfel încât b0+b1+...+bn≤y, unde b și y sunt valori cunoscute.

Se dă șirul lui Fibonacci: \({f}_{1}=1\), \({f}_{2}=1\), \({f}_{3}=2\), \({f}_{4}=3\), \({f}_{5}=5\), …, definit astfel \({f}_{k+2}\) = \({f}_{k+1}\) + \({f}_{k}\), \(k>2\).

Se dau \(Q\) query-uri de forma \(a b\). Se cere să se afișeze pentru fiecare query \({f}_{a}\), \({f}_{b}\) și suma elementelor \({f}_{k}\) din șirul lui Fibonacci cu \(a≤k≤b\).

#2912 ntheven

Se dă numărul natural n. Afișați al n-lea număr par.

#2914 nthodd

Se dă numărul natural n. Afișați al n-lea număr impar.

Cunoscând cele 2 numere de pe al doilea rând al Triunghiului lui Pascal Generalizat, n si m ,să se determine suma elementelor de pe linia L.

Să se scrie un program care citește numărul natural n și determină valoarea lui n!=1*2*3*...*n, pentru n ≤ 1000.

#1840 PMax C++

Se dau n numere naturale, fie acestea A1, A2,..., An și Xi cel mai mic număr care are aceiași factori primi in descompunere ca şi Ai, unde 1≤i≤n. Aflați produsul X1 * X2 *...* Xn.