Detalii evaluare #27256854

Rezumat problemă

#2450 ramen

Ai deschis recent un restaurant cu specific japonez, iar lucrurile nu merg grozav. Uneori clienții ajung să aștepte foarte mult mâncarea comandată, iar acum crezi că ai înțeles de ce se întâmplă acest lucru.
Restaurantul nu are mese, ci un singur bar foarte lung dotat cu o bandă rulantă care transportă porțiile de mâncare de la bucătărie la client. Barul are 500.000.000 de scaune numerotate în ordine crescătoare, scaunul 1 fiind cel mai apropiat de bucătărie. Uneori clienții fac noi comenzi. O comandă făcută la secunda T de către clientul aflat pe scaunul cu numărul P va ajunge instant la bucătărie. Prepararea mâncării va dura D secunde, iar apoi mâncarea va fi pusă pe bandă și va dura exact P secunde ca aceasta să ajungă la client. În acest timp, mâncarea va trece prin fața scaunelor 1, 2, … P - 1. Dacă dintr-un anumit motiv clientul nu își ridică mâncarea de pe bandă, aceasta va continua să se deplaseze. În caz contrar, clientul în cauză se așteaptă ca mâncarea să ajungă la scaunul său la secunda T + D + P.
Deocamdată restaurantul servește un singur fel de mâncare: ramen. Astfel, comenzile făcute de clienți ajung să fie ușor interschimbabile, iar aceștia se arată foarte deschiși la a profita de pe urma acestui fapt. Se cunosc următoarele:

  • Un client poate avea zero sau mai multe comenzi în așteptare.
  • Un client care are zero comenzi în așteptare este complet inactiv.
  • Numărul de comenzi în așteptare ale unui client care face o comandă la secunda T va crește cu o unitate exact la secunda T.
  • Un client care are în așteptare cel puțin o comandă va ridica de pe bandă prima porție de ramen care trece prin fața sa, indiferent dacă aceasta îi era destinată sau nu. Dacă va face acest lucru la momentul T, numărul său de comenzi în așteptare va scădea cu o unitate exact la momentul T.

Pentru a evalua impactul acestui obicei asupra timpilor de așteptare, ai obținut date despre toate comenzile date în ziua curentă. Îți propui să afli, pentru fiecare comandă următoarea valoare: dacă respectiva comandă este a NR-a făcută de clientul respectiv, care este secunda la care clientul în cauză va mânca pentru a NR-a oară?

Detalii

Problema ramen Operații I/O ramen.in/ramen.out
Limita timp 1.8 secunde Limita memorie Total: 128 MB / Stivă 32 MB
Id soluție #27256854 Utilizator Urieșu Iulius (Uriesu_Iulius)
Fișier ramen.cpp Dimensiune 1.09 KB
Data încărcării 15 Ianuarie 2021, 14:25 Scor / rezultat 14 puncte

Evaluare


Mesaj compilare


Rezultat evaluare

Test Timp Mesaj evaluare Scor posibil Scor obținut
0 0 secunde OK. 4 4
1 0 secunde Raspuns gresit. 6 0
2 0.004 secunde Raspuns gresit. 6 0
3 0.02 secunde Raspuns gresit. 6 0
4 0.024 secunde Raspuns gresit. 5 0
5 0.024 secunde Raspuns gresit. 5 0
6 0.004 secunde Raspuns gresit. 5 0
7 0.028 secunde Raspuns gresit. 5 0
8 0.016 secunde Raspuns gresit. 5 0
9 Depășit Limita de timp depășită 2 0
10 Depășit Limita de timp depășită 5 0
11 Depășit Limita de timp depășită 3 0
12 Depășit Limita de timp depășită 4 0
13 Depășit Limita de timp depășită 5 0
14 Depășit Limita de timp depășită 3 0
15 Depășit Limita de timp depășită 6 0
16 Depășit Limita de timp depășită 5 0
17 Depășit Limita de timp depășită 6 0
18 Depășit Limita de timp depășită 4 0
19 0 secunde OK. 3 3 Exemplu
20 0 secunde OK. 3 3 Exemplu
21 0 secunde OK. 4 4 Exemplu
Punctaj total 14

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema ramen face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.