Detalii evaluare #37496970

Rezumat problemă

Bulbuka este foarte pasionată de gătit deserturi. Ea a decis să facă (n+2)*(n+2) brioşe pe care le-a numerotat (cu ciocolată, bineinţeles) în modul următor: primele n*n brioşe au fost numerotate de la 1 la n*n, iar restul până la (n+2)*(n+2) au primit valoarea 0. De asemenea, după ce au fost gata, Bulbuka nu a putut rezista tentaţiei de a ordona brioşele într-un pătrat cu latura (n+2) după cum urmează: cele cu 0 pe conturul exterior iar cele numerotate de la 1 la n*n, în interior, în ordine crescătoare, pe linii, de sus in jos, ca în figura alăturată. Bulbuka a numit această aranjare configuraţia ordonată a brioşelor.

Acest aranjament frumos a durat foarte puţin deoarece, pe când Bulbuka stătea cu spatele, Randomel a amestecat brioşele între ele, într-o ordine aleatoare. Când s-a întors şi a văzut fapta, ea s-a supărat foarte tare şi l-a pedepsit pe Randomel punându-l să le aranjeze la loc cum erau (ca în imagine) folosind doar un set limitat de operaţii: shiftări circulare pe linii şi pe coloane. O shiftare presupune deplasarea circulară la dreapta, pe linie sau în jos, pe coloană, cu cel puţin una şi cel mult n+1 poziţii.

Randomel vă roagă să scrieţi un program care, pentru o aranjare aleatorie a brioşelor, să afişeze shiftările circulare posibile care transformă configuraţia dată într-o configuraţie ordonată.

Urmasii lui Moisil, Iasi, 2013

Detalii

Problema shift1 Operații I/O shift1.in/shift1.out
Limita timp 1 secunde Limita memorie Total: 64 MB / Stivă 8 MB
Id soluție #37496970 Utilizator Sala Darius (sala_boss)
Fișier shift1.cpp Dimensiune 5.71 KB
Data încărcării 05 Septembrie 2022, 23:22 Scor / rezultat Eroare de compilare

Evaluare


Mesaj compilare

shift1.cpp: In function 'int main()':
shift1.cpp:230:48: error: 'N' was not declared in this scope
                                     if ((i==0)|N  

                                                ^
shift1.cpp:232:1: error: expected ')' before 'E'
 E) : U )I+ -b 
 ^
shift1.cpp:232:4: error: expected primary-expression before ':' token
 E) : U )I+ -b 
    ^
shift1.cpp:232:4: error: expected ';' before ':' token
shift1.cpp:232:13: error: expected '}' at end of input
 E) : U )I+ -b 
             ^
shift1.cpp:232:13: error: expected '}' at end of input
shift1.cpp:232:13: error: expected '}' at end of input
shift1.cpp: In function 'void za_read()':
shift1.cpp:183:32: warning: ignoring return value of 'int fscanf(FILE*, const char*, ...)', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
         fscanf(fin, "%d\n", &n);

                                ^
shift1.cpp:192:60: warning: ignoring return value of 'int fscanf(FILE*, const char*, ...)', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
                                     fscanf(fin, "%d", &aux);

                                                            ^

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema shift1 face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.