Detalii evaluare #47945394

Rezumat problemă

Balaurul Arhirel se decide să înveţe biologie, aşa că doreşte să cumpere manualul de clasa a X-a. Din păcate, acesta nu se mai găsește pe piaţă, dar Balaurul reuşeşte să găsească o copie la un prieten. După ce începe să citească, Balaurul Arhirel observă că există greşeli în copia prietenului, iar într-un impuls de energie, se hotărăşte să corecteze manualul. El are la dispoziţie un dicţionar de M cuvinte dintre care trebuie să extragă variante pentru cuvântul greşit. Asupra cuvântului greşit balaurul poate să facă următoarele schimbări în așa fel încât acesta să ajungă la o variantă din dicționar:
– poate șterge o literă;
– poate insera o literă;
– poate schimba o literă în altă literă.
Totuși, Balaurul Arhirel este leneş, aşa că nu doreşte să opereze mai mult de K schimbări în cuvântul greșit pentru a-l aduce la o formă corectă (existentă în dicționar).
Ajutaţi-l pe Balaurul Arhirel să afle care dintre cuvintele din dicţionar ar putea fi variante ale cuvântului greşit.

Detalii

Problema cuvinte8 Operații I/O cuvinte8.in/cuvinte8.out
Limita timp 0.3 secunde Limita memorie Total: 64 MB / Stivă 8 MB
Id soluție #47945394 Utilizator Szilágyi Szilárd (Sz_Szilard)
Fișier cuvinte8.cpp Dimensiune 838 B
Data încărcării 10 Ianuarie 2024, 20:46 Scor / rezultat Eroare de compilare

Evaluare


Mesaj compilare

cuvinte8.cpp: In function 'bool levenshtein(char*, char*, int, int, int)':
cuvinte8.cpp:11:5: error: 'i' was not declared in this scope
  if(i-k-1>=0)

     ^

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema cuvinte8 face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.