Instalare Code::Blocks

Code::Blocks este un IDE (integrated development environment) pentru C/C++, cu facilități utile atât pentru programatorii începători, cât și pentru cei avansați. Oferă utilizatorului posibilitatea creării și editării fișierelor (sursă sau de alt tip), compilarea surselor, lansarea în execuție a programului executabil și depanarea acestuia.

Atenție!!

Code::Blocks este un IDE, nu un compilator. Pentru compilare, folosește un compilator din altă sursă, care trebuie să fie instalat. De aceea, este foarte importantă alegerea corectă a versiunii Code::Blocks care se va instala.

Site-ul Code::Blocks oferă spre descărcare mai multe variante ale programului, pentru diverse platforme (Windows, Linux, Mac) și cu diverse componente. Recomandăm utilizatorilor începători să evite instalarea acestor versiuni, pentru a evita erorile și eventualele complicații și să descarce pachetul OJIKit, disponibil aici.

OJIKit conține versiunile Code::Blocks și Free Pascal utilizate la concursurile școlare de informatică din România, precum și compilatoarele necesare. Ai tot ce-ți trebuie pe loc și perfect funcțional.

Instalare OJI Kit

 1. Descarcă OJIKit și lansează-l. 2. Alegem pachetele pe care vrem să le instalăm, Pascal și/sau C/C++. Se recomandă și instalarea documentației.

  Pentru Pascal:

  Pentru C/C++:

 3. Stabilim unde să se facă instalarea 4. Continuăm instalarea  care durează destul de mult 5. Finalizăm instalarea 6. Lansăm în execuție Code::Blocks 7. S-a detectat compilatorul instalat. Este foarte bine!! 8. Acceptăm asocierea fișierelor C/C++ cu Code::Bloks. 9. Code::Blocks functioneazăAi terminat! Felicitări!

Părerea ta contează. A fost utilă această pagină?