Lista de probleme 3

#4642 sumxor

Se dă o permutare A a numerelor de la 1 la N. Operatorul din limbajul C/C++ realizează operația XOR (disjuncție exclusivă pe biți). Scrieți un program care să rezolve următoarele două cerințe:
1. Construiți o altă permutare B astfel încât expresia E = (A1 + B1) ⊕ (A2 + B2) ⊕ ... ⊕ (AN + BN) să aibă valoare minimă.
2. Construiți o altă permutare B astfel încât expresia E = (A1 + B1) ⊕ (A2 + B2) ⊕ ... ⊕ (AN + BN) să aibă valoare maximă.

Doamna profesoară de limba română i-a recomandat lui Tedi să citească “Legendele Olimpului”. Săptămâna trecută ea a citit legenda lui Tezeu și a Minotaurului. În aceasta, eroul Tezeu hotărăște să intre în labirintul ce ascunde legendara bestie pe jumătate om și pe jumătate taur, Minotaurul, cu scopul de a-l ucide și de a câștiga mâna prințesei cretane, Ariadna. Labirintul Minotaurului este fermecat, deoarece este construit de sculptorul Dedal după niște reguli recursive. labirintului, începând din colțul din stânga jos al matricei, adică din celula cu coordonatele (2N, 1). Cunoscându-se N și P, ajutați-l pe Tezeu să afle linia și coloana celulei în care se află Minotaurul.

CNER CODE clasa a X-a

#4641 drar

Știind că scopul lui Stresu’ este să o prindă pe d-ra R, scrieți un program care să determine timpul minim în care Stresu’ poate ajunge în aceeași cameră cu d-ra R.