35570 afișări Candale Silviu (silviu) 04.11.2019 www.pbinfo.ro
Etichete: nicio etichetă

Uneori interfața CodeBlocks suferă modificări, lipsind anumite componente ale ferestrei. De exemplu, poate să aibă aspectul următor:

Acest articol prezintă modul în care afișam sau ascundem cele mai importante/frecvent utilizate componente ale interfeței CodeBlocks.

Manager

Panoul Manager este important deoarece aici sunt afișate fișierele care fac parte din proiectul CodeBlocks.

Afișarea lui poate fi oprită/realizată din meniul View->Manager sau scurtătura Shift+F2.

Logs

Panoul Logs este important deoarece aici sunt afișate erorile de sintaxă și avertismentele generate la compilarea programului C++.

Afișarea lui poate fi oprită/realizată din meniul View->Logs sau scurtătura F2.

Editor tabs

Dacă avem mai multe fișiere deschise (situație tipică în cazul programelor care fac operațiile de intrare/ieșire cu fișiere) folosim pentru trecerea de la un document la altul tab-urile afișate deasupra zonei de editare.

Afișarea tab-rilor de editare poate fi oprită/realizată din meniul View->Hide editor tabs.

Barele de unelte

Barele de unelte conțin butoane cu care accesăm rapid anumite opțiuni ale aplicației. Vizibilitatea lor este controlată prin:

  • View->Toolbars->Main
  • View->Toolbars->Compiler
  • View->Toolbars->Debugger
  • etc.

Andocarea panourilor

Implicit panourile Manager și Logs sunt andocate (“lipite”) la marginea ferestrei CodeBlocks: marginea din stânga, respectiv de jos. Andocarea poate fi anulată, panourile devenind ferestre flotante pe desktop. Pentru a le reandoca la marginea ferestrei, trageți panoul de bara de nume spre marginea dorita a ferestrei și eliberați-o acolo.

Spor la codat!


35570 afișări Candale Silviu (silviu) 04.11.2019 www.pbinfo.ro