Lista de probleme 3

Nivelul concursului: Internațional

http://www.info1cup.com/

Grupe

Seniori

Etichete

Andrei este un aventurier care a plecat în căutarea unei comori pline cu bănuți de aur. Când a ajuns la ultimul indiciu, cel care ii va spune în ce loc se află comoara, a văzut ca pe indiciu sunt scrise doua numere naturale N și K, iar pe a doua linie un sir de N caractere, litere mici ale alfabetului englez. Andrei trebuie să ia șirul curent și să elimine prima secvență de K litere identice care apar pe poziții consecutive. El va relua acest procedeu până când nu va mai exista nicio secvență de K litere identice consecutive. Fiind date N și K, numere naturale și un șir de N litere mici ale alfabetului englez, trebuie să eliminați mereu prima secvență de K caractere identice aflate pe poziții consecutive până nu va mai exista nicio astfel de secvență.

#3225 simple

Se dă un șir de N numere și Q operații de tipul:

  • 0 a b val : se va aduna valoarea val la toate numerele din intervalul [a, b].
  • 1 a b : se va afișa elementul minim par și elementul maxim impar din intervalul [a, b]; în cazul în care unul dintre aceste numere nu există, se va afișa -1 în locul său.

Răspundeți corect la toate operațiile de tip 1.

#3221 mean

George este un mare iubitor al informaticii, dar este încă la început și de aceea are nevoie de ajutorul vostru. La ora de informatică profesoara scrie pe tablă N numere naturale, iar la fiecare pas George trebuie sa aleagă două numere de pe poziții consecutive și să le înlocuiască cu un singur număr egal cu partea întreagă a mediei lor aritmetice. George trebuie să facă aceste înlocuiri până când mai rămâne pe tablă doar un număr. Ajutați-l pe George sa afle care este cel mai mare număr care poate fi obținut la final.