Lista de probleme 4

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

Hackerul Gigel e pus pe șotii. El încearcă să suprasolicite o rețea de calculatoare cu un pachet de date corupt. Ajutați-l să paseze la inifinit pachetul între calculatoare!

#2430 zebra

Oleg ține un istoric al vieții sale. O zi rea este notata cu 0, iar una bună este notată cu 1. Oleg numește un subșir zebră, un subșir care începe și se termină cu o zi rea și nu conține două zile de același fel pe poziții alăturate. De exemplu 0101, 001 și 0110 nu sunt subșiruri zebra, dar 010, 0 și 01010 sunt subșiruri zebră.

Să se determine o împărțire a unui șir în subșiruri zebră.

#3134 INF C++

Se consideră șirul infinit inf="INFINFINFINF...".

Se dau două numere naturale n și k și un șir de caractere s de lungime n format doar din caracterele 'I' , 'N' și 'F'.

Să se afle numărul minim de modificări ce trebuie realizate în șirul s pentru a obține un subșir de lungime k al șirului infinit inf.

#2249 panouri

Pe autostrada Soarele Estului sunt aşezate de-a lungul şoselei, la distanţe egale, panouri publicitare ale unor firme. Aceeaşi firmă, poate să aibă mai multe panouri publicitare şi fiecare panou poate să apară în mai multe locuri. Panourile se identifică prin numere naturale, numărul total de panouri fiind N. Firma X Corporation are panouri de T tipuri diferite. Firma a primit aprobarea construirii unui mare complex turistic în apropierea autostrăzii; de aceea, pentru alegerea locului, este interesată şi de următorul aspect: care este lungimea minimă de şosea, în care se pot întâlni, toate cele T tipuri de panouri publicitare ale firmei, indiferent de ordinea acestora, şi indiferent dacă între ele se mai interpun sau nu panouri ale altor firme. Cunoscând N – numărul total de panouri de la marginea autostrăzii şi ordinea amplasării lor, ca şi cele T tipuri de panouri amplasate de firmă, determinaţi numărul minim de intervale dintre două panouri între care firma X Corporation îşi regăsește toate panourile sale.