Lista de probleme 19

Filtrare

#3808 ADFGVX

Să se cripteze sau să se decripteze un mesaj folosind cifrul ADFGVX.

#3856 Scytale

Să se cripteze sau să se decripteze un mesaj folosind cifrul Scytale.

Sa se cripteze sau sa se decripteze un mesaj folosind cifrul Myszkowski.

#3140 a1z26

Să se codeze/decodeze un șir folosind cifrul A1Z26

#3141 atbash

Cifrul atbash este un cifru de substituție care constă în inversarea alfabetului: prima literă din alfabet se interschimbă cu ultima, a doua cu penultima, etc.

Se dă un șir s care conține doar litere mari. Să se aplice cifrul atbash pe el.

Dându-se un șir de caractere, să se cripteze/decripteze șirul dat folosind un tabel polybius.

#3310 afin

Cifrul Afin este un cifru unde fiecare literă este înlocuită cu o altă literă printr-o operație matematica. Fiecărei litere i se asociază un cod: a-0, b-1, c-2, … z-25. De asemenea, mai avem două numere a și b, numite chei. Fiecare literă se înlocuiește cu litera care are codul egal cu (a*x+b)mod. 26 , unde x este codul literei.

Dându-se valoarea celor două chei și un mesaj să se afișeze mesajul criptat.

#3670 Afin1

Cifrul Afin este un cifru unde fiecare literă este înlocuită cu o altă literă printr-o operație matematica. Fiecărei litere i se asociază un cod: a-0 , b-1 , c-2 , … z-25 . De asemenea, mai avem două numere a și b, numite chei. Fiecare literă se înlocuiește cu litera care are codul egal cu (a*x+b) mod 26 , unde x este codul literei. Pentru anumite perechi de numere a și b rezultatul expresiei (a*x+b) mod 26 poate fi același pentru valori diferite ale lui x; p pereche a b cu această proprietate se consideră ineficientă.

Dându-se valoarea celor două chei și un mesaj criptat să se afișeze mesajul decriptat. Dacă a și b formează o pereche ineficientă atunci se afișează mesajul -1.