Lista de probleme 2

Etichete

#4340 hotel

Un hotel pentru carantină COVID are k camere. În fiecare cameră poate sta la un moment dat un singur pacient. Hotelul este utilizat o perioadă de z zile dintr-un an. Perioada de carantină pentru fiecare pacient este exact m zile din perioada z. DSP a trimis conducerii hotelului o solicitare de cazare pentru n pacienți. Pentru fiecare pacient este precizată prima zi din perioadă începând cu care va trebui să fie cazat – perioada z începe cu ziua 1.
1. DSP solicită determinarea numărului maxim de pacienți care vor putea fi primiţi în hotel conform solicitării trimise.
2. DSP solicită o listă cu numerele de ordine a pacienților din lista trimisă, care vor putea fi cazați.
3. Care este cea mai lungă secvență de pacienți din lista trimisă de DSP care nu au putut fi cazați. Afișați lungimea secvenței, precum și numărul de ordine al primului pacient al secvenței.

Olimpiada Municipală de Informatică, Iași, 2023

#4341 tablou2

Cunoscând N, M numărul de linii respectiv numărul de coloane din matrice și elementele matricei care reprezintă afișul, scrieţi un program care să rezolve următoarele cerinţe:
1. Determină aria minimă a unui tablou care conține obiectul de suprafață maximă care poate fi încadrat într-un tablou;
2. Determină numărul maxim de tablouri care pot fi decupate știind că elevii caută începând de sus în jos și de la stânga la dreapta obiectele care pot fi încadrate într-un tablou și decupează tabloul.

Olimpiada Municipală de Informatică, Iași, 2023