Lista de probleme 2

Etichete

#4425 basme

Roxana găsește noul șir \(v\) și vă adresează o întrebare: câte perechi de indici \((a, b)\), unde \(1 \le a \le b \le N\), există, cu proprietatea că suma \(xor\) a elementelor \({v}_{i}\), cu \(a \le i \le b\), este \(0\)?

Concursul Interjudeţean de Matematică şi Informatică Grigore Moisil, 2023

Andino și-a găsit o nouă pasiune – muzica. După cum se spune, munca întotdeauna dă roade, așa că iată-l la primul lui concert! Andino, fiind un artist care a devenit popular foarte rapid, a adunat un public numeros la concertul lui, dispus sub forma unei matrice cu N linii și M coloane.

Fiecare fan al lui Andino poate avea una din cele două stări: pe vibe, codificată în structura matricei cu 1 și pe plictiseală, codificată în structura matricei cu 0. Andino a observat asta prin mulțime și dorește să schimbe starea oamenilor, așa că ia următoarea decizie: de-a lungul concertului său, Andino schimbă vibe-ul fanilor lui situați într-o submatrice definită prin colțul stânga-sus de coordonate (x1,y1) și, respectiv, prin colțul dreapta-jos de coordonate (x2,y2).

Prin schimbă vibe-ul înțelegem că starea oricărui fan se schimbă (starea devine pe vibe din pe plictiseală și vice-versa). Pe toată durata concertului, Andino schimbă vibe-ul fanilor săi de exact T ori.

La finalul concertului, Andino vrea să știe cum s-a simțit lumea la concert și îi întreabă pe Q dintre fanii săi care e starea lor. O întrebare are următoarea formă: „Care este starea fanului de coordonata xQ,yQ?”. Fiind ocupat, Andino vă roagă pe voi să-l ajutați să obțină răspunsurile la aceste întrebări.

Concursul Interjudeţean de Matematică şi Informatică Grigore Moisil, 2023, Clasa a IX-a