Lista de probleme 2

#2182 3cifre

Așa cum știm, lui Gigel îi place să se joace cu numerele. A scris pe caiet un număr, apoi a văzut că din acesta se pot extrage mai multe numere cu trei cifre consecutive. De exemplu, a scris pe caiet 20172017; numerele cu trei cifre consecutive care se pot extrage sunt 201, 172, 720 și 201. Gigel începe să-și pună diferite întrebări: care este cel mai mare număr cu trei cifre consecutive obținut? Dar cel mai mic? De câte ori apar ele? Unde apar? Care este cel mai mare număr de apariții a unui număr cu trei cifre?
Fiind numărul un număr natural n și n numere naturale x (100 ≤ x ≤ 4294967295) să se determine:
1. Cel mai mic și cel mai mare număr din trei cifre consecutive care apar în cele n numere, de câte ori apar ele, în ce număr x[1] apar prima dată și în ce număr x[2] apar ultima dată.
2. Numerele din trei cifre consecutive care apar de cele mai multe ori în cele n numere.

Olimpiada Municipala de Informatica, Iasi, 2017

Radu are o grămadă de bețișoare de două mărimi diferite. Cele cu mărime mai mică sunt marcate cu 0 și vom spune că sunt de tipul 0, iar celelalte sunt marcate cu 1 și vom spune că sunt de tipul 1. Grămada are N bețișoare, N număr natural. Radu se gândește să așeze pe un singur rând toate bețișoarele din grămadă, unul după altul, astfel încât bețișoarele formează secvențe de cifre 0 și 1. Apoi își propune să determine numărul total de secvențe care conțin un număr maxim de bețișoare de aceeași mărime.
Scrieți un program care să citească numărul natural N și mărcile bețișoarelor, iar apoi să determine secvențele ce conțin un număr maxim de bețișoare de același tip.

Olimpiada Municipala de Informatica, Iasi, 2017