Lista de probleme 2

Etichete

#2184 schior

Un schior profesionist se află pe un platou montan. Harta platoului este împărțită în n rânduri (numerotate de la 1 la n) a câte m parcele (numerotate de la 1 la m), fiecare parcelă reprezentând o zonă de teren de formă pătrată cu latura de 1 metru. Pe fiecare parcelă de pe hartă este scris un număr, ce reprezintă altitudinea parcelei respective. Schiorul se poate deplasa din parcela curentă în oricare din cele opt parcele învecinate (pe orizontală, verticală sau diagonală), cu condiția ca altitudinea noii parcele să fie mai mică sau egală cu altitudinea parcelei în care se afla anterior. Cunoscând coordonatele parcelei în care se află inițial schiorul, să se determine altitudinea minimă la care poate ajunge acesta.

Olimpiada Municipala de Informatica, Iasi, 2017

Camelia este pasionată de operații aritmetice. Într-o zi, s-a gândit să evalueze valoarea unei expresii ce este formată din litere mici şi operatorii: +, <, >. În expresie, fiecare literă va fi înlocuită cu numărul de ordine pe care îl are în alfabet (a=1, b=2 etc.). Prietena ei, Mădălina i-a pregătit Cameliei mai multe expresii de acest tip, pe care să le evalueze și apoi să determine care este numărul cel mai mare, obținut dintr-un șir de litere, din expresiile date.

Scrieţi un program care determină pentru un şir de n expresii, formate din litere mici şi operatorii: +, <, >, două cerinţe:
-cerinţa 1: să determine numărul cel mai mare, obținut dintr-un șir de litere, din expresiile date;
-cerinţa 2: să evalueze fiecare expresie și să afișeze valoarea ei.

Olimpiada Municipala de Informatica, Iasi, 2017