Lista de probleme 4

Filtrare

#3646 Zoom_Poza C++

În orașul Detroit s-a produs o spargere la un magazin de bijuterii. Infractorii au fugit de la locul faptei, iar polițiștii au reusit să facă rost doar de o poză neclară cu infractorii.

Cu ajutorul inteligenței artificiale reușesc să mărească acea imagine pentru a găsi niște detalii pentru a-i ajuta la rezolvarea cazului. Fii de partea binelui și ajută-i pe polițiști să rezolve acest caz!

Poza este reprezentată printr-o matrice cu n linii și m coloane, alcătuită din numere naturale. Polițiștii te roagă să-i ajuți, răspunzând la următoarele întrebări:

1) Dându-se o matrice reprezentând poza și un coeficient de mărire z, construiește o altă matrice care să reprezinte poza mărită de z ori.
2) Dându-se o matrice reprezentând poza, coeficientul de mărire z și un șir perechi de coordonate din poza mărită, determină pentru fiecare pereche de coordonate valoarea din poza mărită.

Dându-se un vector cu elemente întregi, care este numărul minim de iterații ale unui algoritm dat astfel încât să sorteze vectorul descrescător?

După ce Le Quack și-a pierdut toți banii dați de mama lui să cumpere pâine la Blackjack, acesta a decis să își
creeze propriul joc de cărți unde își poate bate prietenii și să câștige banii înapoi.

Să se calculeze câte numere de n cifre au gradul de frumusțe k.