Lista de probleme 2

Etichete

Pe fiecare din porțile celor n (n <= 100) case dintr-un sat se scrie câte un număr, prin aplicarea unor ștampile cu cifre. Exemplu: pentru a scrie numărul 3404 se vor aplica ștampilele 3 și 0 câte o dată și ștampila 4 de două ori.

Se citesc n numere naturale (cele ce se scriu pe porți) și se cer următoarele:

a) Care este ștampila cea mai puțin folosită?
b) Care este ordinea celor 10 ștampile (cu cele 10 cifre), începând cu cea mai uzată și terminând cu cea mai puțin folosită?
c) Care numere au folosit exact două ștampile?

#3326 Turneu1

Impresarul unei formații de muzică trebuie să primească oferte de spectacole și eventual anulări de spectacole din diferite orașe. Orașele sunt codificate prin numerele 1 , 2 ,.., n (1 ≤ n ≤ 20) și fiecare oraș poate organiza cel mult un spectacol. Impresarul ține legătura cu organizatorii de spectacole din aceste orașe și actualizează în permanență datele obținute. Prin fax el primește m (m ≤ 100) mesaje, care pot fi de unul din cele două tipuri:
D
nr
sau
N
nr

Cu semnificațiile: pentru primul mesaj se dorește organizarea unui concert în orașul nr, iar pentru a-l doilea mesaj se dorește anularea spectacolului din orașul nr . Un mesaj este format din exact două linii.

Se cere:
a) Să se afișeze orașele în care va concerta formația de muzică (pe aceeași linie cu un spațiu între ele).
b) Să se afișeze orașul (sau orașele dacă sunt mai multe, pe aceeași linie cu un spațiu între ele) în care organizatorii sunt cei mai nedeciși (adică au anulat și propus organizarea de spectacol în orașul lor de cele mai multe ori).
c) Să se afișeze numărul de orașe care nu au trimis nici un mesaj impresarului.