Lista de probleme 2

Ne aflăm la un anumit moment al desfășurării campionatului național de fotbal. O parte dintre meciuri s-au jucat, altele urmează să fie disputate. Se cunoaște numărul de puncte acumulate deja de fiecare echipă înaintea desfășurării meciurilor restante. Se cunoaște, de asemenea, că un meci se poate termina egal, caz în care fiecare dintre echipe primește câte un punct, sau cu victoria uneia dintre echipe, iar în acest caz acea echipă primește trei puncte, iar cealaltă zero puncte.
1. Care echipe ar fi pe locul I dacă toate meciurile restante s-ar termina la egalitate? O echipă este pe locul I dacă are număr maxim de puncte.
2. Care echipe depind strict de propriile rezultate pentru a deveni campioane? O echipă devine campioană (câștigă campionatul) dacă termină cu număr de puncte strict mai mare decât oricare dintre celelalte echipe. Spunem că o echipă depinde strict de propriile rezultate pentru a deveni campioană dacă ea devine campioană câștigând toate meciurile pe care trebuie să le mai joace, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri.

Se consideră doi vectori care conțin numere naturale: s cu M elemente și v cu N elemente. Numim secvență i-exclusivă o secvență a vectorului s care nu conține niciuna dintre valorile v[1], v[2], …, v[i]. Scrieți un program care să determine, pentru orice 1 ≤ i ≤ N, lungimea maximă a unei secvențe i-exclusive.