Lista de probleme 50

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

Se dă un număr natural n. Să se determine numărul din intervalul [1,n] care are număr maxim de divizori.

Gigel a învăţat la matematică despre cel mai mic multiplu comun a două numere şi acum trebuie să determine pentru fiecare valoare x dintr-un set de valori date câte perechi ordonate de numere naturale (a,b) au cel mai mic multiplu comun x.

Se dă un număr natural nenul n. Să se construiască un șir strict crescător de lungime maximă a[i] cu proprietatea că:

  • fiecare element al șirului este divizor al lui n
  • a[i] este divizor al lui a[i+1]

După ce au trecut sărbătorile, ca în fiecare an, Moș Crăciun a început să facă inventarul cadourilor rămase pentru anul următor. El are N cadouri și pe fiecare cadou este scris un număr natural. În fiecare an Moș Crăciun trebuie să noteze într-un carnețel cantitatea de fericire pe care o aduc aceste cadouri copiilor.

Pentru a calcula această valoare, prima dată el trebuie să înmulțească toate numerele înscrise pe cele N cadouri. Astfel el obține un număr foarte mare. Apoi el știe că numărul de divizori al acestui număr este cantitatea de fericire pe care el trebuie să o scrie în carnețel. Ajutați-l pe Moș Crăciun să afle cantitatea de fericire a celor N cadouri. Deoarece acest număr este foarte mare voi trebuie sa aflați doar restul împărțirii la 1.000.000.007.

#955 Miny

Fie N un număr natural nenul şi N numere naturale nenule: x1, x2,…, xN.
Fie P produsul acestor N numere, P=x1•x2•...•xN.

Scrieţi un program care să citească numerele N, x1, x2,…, xN şi apoi să determine:
a) cifra zecilor produsului P;
b) cel mai mic număr natural Y, pentru care există numărul natural K astfel încât YK=P.

Se citeşte un număr natural n. Să se afișeze factorii primi ai lui n în ordine crescătoare.

Se citeşte un număr natural n. Să se afişeze descompunerea în factori primi a lui n.

#2324 prim002

Anul 2017 tocmai s-a încheiat, iar nostalgicii suferă în tăcere deoarece acesta era număr prim. Dorel, un personaj întreprinzător, s-a gândit să afle pentru un număr natural n dat, care este cel mai mare divizor prim al acestuia.

#2312 guIT

Ghiţă s-a hotărât să plece de-acasă de Ignat, având nişte previziuni sumbre. Neavând bani, s-a gândit să-şi scoată un single de sezon, “guIT”. Din vânzarea lui a obţinut frumoasa sumă de n dolari. Pentru a câştiga un meniu vegetarian de Crăciun, trebuie să aflaţi suma numerelor prime din descompunerea lui n, ştiind că n este produs de trei numere prime distincte.

#1908 Fractii_Ired C++

Dându-se şirul de fracţii 1/N, 2/N, 3/N, ...,N/N, să se afle câte fracţii sunt ireductibile.