Lista de probleme 640

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

Se dau două șiruri de caractere s și t. Asupra șirului s se pot aplica în mod repetat operațiile:

  • șterge un caracter
  • inserează un caracter
  • modifică un caracter

Pornind de la șirul s se cere să se obțină șirul t aplicând de un număr minim de ori operațiile date.

Se dă un arbore cu n noduri, cu rădăcina în nodul 1, precum și un vector cu n costuri.

Să se afle suma maximă a nodurilor active, știind că putem folosi o operație descrisă în enunț.

Se dă un vector cu n numere. În acest vector, trebuie aflat intervalul(care poate fi oricare subsecvență cu elemente consecutive din vector) care este cel mai interesant.

Dându-se un număr n, se vrea aflarea numărului de numere de n cifre există care au suma și produsul cifrelor egale.

IOIT 2020-21, Runda 1

Anul trecut de ziua ta ai primit un șir de n numere întregi. Anul acesta ai noroc: pe lângă un șir de numere întregi a1, a2, …, an mai primești și un număr natural k. Numim cadoul unei secvențe din șir de lungime k numărul elementelor care apar o singură dată în secvență. Trebuie să determini suma cadourilor tuturor secvențelor de lungime k din șir și vei mai primi cadou două bilete la teatru și o carte motivațională.

Tocmai ai primit cadou un șir a1, a2, …, an de numere întregi și – cireașa de pe tort! – încă un număr întreg S. Trebuie să determini, în caz că există, lungimea minimă a unei secvențe din șir care are suma elementelor egală cu S.

#3624 bal1

Tocmai a ajuns la balul din sat un grup de n fete numerotate de la 1 la n. Acolo sunt așteptate de m băieți frumoși, numerotați de la 1 la m. Fiecare băiat i (i=1..m) are un coeficient de frumusețe b[i]. Fetele nu acceptă orice băiat la dans. Fata i va accepta să danseze cu un băiat doar dacă băiatul are un coeficient de frumusețe mai mare sau egal cu f[i]. Cunoscând coeficienții de frumusețe ai băieților, b[1], b[2], …, b[m] precum și coeficienții preferințelor fetelor, f[1], f[2], …, f[n], să se determine numărul maxim de perechi de dansatori care se poate forma.

Se dă un număr natural nenul S. Să se determine numărul de moduri de a-l scrie pe S ca sumă de numere prime distincte, precum și o modalitate de a-l scrie pe S ca sumă de cât mai multe numere prime distincte.

#3604 sumcifs

Dându-se un număr natural nenul S, să se afișeze în ordine crescătoare toate numerele naturale cu cifre distincte care au suma cifrelor egală cu S.

Zăhărel şi Sică s-au gândit să se reinventeze din punct de vedere spiritual. În prima fază, vor să se mute în oraşul Sala. Oraşul Sala conţine N case (numerotate de la 1 la N) unite prin M străzi bidirecţionale de lungimi egale. Ei au la dispoziţie fonduri limitate şi pot să se mute doar într-un cartier mărginaş format din X case. Fiindcă sunt buni prieteni cei doi vor să se mute în două case distincte, cât mai apropiate între ele. Determinaţi distanţa minimă dintre două case distincte din cele X din cartier.