Lista de probleme 672

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

Se dau un arbore cu N noduri și rădăcina în nodul 1 al cărui muchii au lungimi exprimate prin numere naturale nenule și Q query-uri de forma u v. Pentru fiecare query să se afle suma lungimilor tuturor drumurilor distincte de la un nod aflat în subarborele cu rădăcina în nodul u la un nod aflat în subarborele cu rădăcina în nodul v modulo \( {10}^{9} + 7 \)(lungimea unui drum este egală cu suma lungimilor tuturor muchiilor ce îl alcătuiesc).

#3822 GCD2

Se dă un vector A de N elemente. Trebuie să calculați suma celui mai mare divizor comun din toate secvențele
vectorului . Mai formal , notând cu F(st , dr) = cmmdc(A[st] , A[st+1] ... A[dr]) 1 <= st <= dr <= N , trebuie să
calculați suma tuturor F(st , dr) posibile.

Să se calculeze câte numere de n cifre au gradul de frumusțe k.

Doi băieți A și B se joacă un joc, B se gândește la un număr și A încearcă să îl ghicească. A îl poate întreba pe B un număr și B îi spune dacă numărul la care se gândește este mai mare sau mai mic. A este băiat uituc așa că nu va ține cont doar de ultimul răspuns al lui B. O operație este codificată printr-un număr si un caracter separate printr-un spațiu, de exemplu 5 > înseamnă că A întreabă despre 5 si B îi spune ca numărul la care se gândește este mai mare. O secvență are sens pentru A dacă el ține cont de ultimul răspuns al lui B. Dănduse n operații să se determine un lungimea maximă a unui subșir de operații care au sens pentru A.

#3785 Al

Al Bundy a plecat la serviciu, lăsându-i soţiei lui, Peg, cardul de cumpărături. PIN-ul este valoarea expresiei \(E\left ( n \right )=\sum_{k = 1}^{n}\left ( 2\cdot \left ( a^{2}+b^{2} \right )^{\frac{k}{2}}\cdot cos\left ( k\cdot \alpha \right ) \right ),\ \)unde \(\ \alpha =arctg\left ( \frac{a}{b} \right ) \), iar n, a, b sunt numere naturale nenule.

Undeva, într-un ținut îndepărtat, își desfășoară activitatea o vestită companie, mai exact Mondial Computers SRL. Aceștia lucrează cu mulți clienți de renume, deci au nevoie de multă forță de muncă. Astfel, ei au o bază de date în care mențin informații despre angajații lor, dar, recent, echipa care se ocupa de această bază de date a dat dovadă de un randament scăzut, iar ca urmare a acestui fapt, manager-ul general a decis, fără a ține cont de consecințe, să îi concedieze, iar aceștia, de supărare, au șters înainte de a pleca din companie toate datele angajaților. Acum manager-ul are nevoie de ajutorul vostru(voluntar, desigur) pentru reorganizarea acestei baze de date până reușește să angajeze noi oameni.

Fie un șir de n litere mici. Să se determine lungimea maximă a unui subșir care este palindrom.

#3780 catmin

Se dau N numere naturale nenule a[1], a[2], …, a[N]. Să se construiască un număr minim folosind toate cifrele numerelor date astfel încât șirul cifrelor fiecărui număr să apară ca subșir în numărul minim construit.

#3774 Ross

Bob Ross este foarte faimos pentru picturile sale în ulei cu peisaje muntoase. Astăzi s-a hotărât să picteze o nouă operă, dar va aborda procesul său de creație într-un mod inedit. Bob dispune de N puncte pe o pânză infinită, al i-lea punct având coordonatele (x[i], y[i]). Punctele au proprietatea că x[i] < x[i+1]. El își va alege un număr de puncte și pentru fiecare punct ales i, va colora segmentele dintre perechile de puncte (i - 1, i) și (i, i+1). Inițial, Bob are o pensulă cu o cantitate V de vopsea. Cantitatea de vopsea necesară pentru a colora un segment este egală cu pătratul lungimii acelui segment, iar după colorare cantitatea de vopsea de pe pensulă scade cu această valoare. Bob s-a gândit la următoarele K scenarii. Dacă la scenariul i ar avea o pensulă cu o cantitate V[i] de vopsea, care este numărul maxim P[i], astfel încât oricum am alege P[i] puncte, să poată colora toate segmentele adiacente acelor puncte?

Lot informatică 2021

RAU-Gigel testează un joc cu trageri și premii. Jocul constă într-o serie de acțiuni care au loc la anumite momente de timp. Acțiunile pot fi: aparițiile unor premii sau trageri. Premiile apar la anumite înălțimi, pentru un interval de timp bine definit. Tragerile au loc la anumite momente de timp și se propagă în spațiu instantaneu. RAU-Gigel câștigă câte un punct pentru fiecare premiu ochit. Câte puncte câștigă RAU-Gigel la fiecare tragere și câte în total?