Lista de probleme 607

Filtrare

Dificultate

Operații intrare/ieșire


Etichete

#3546 sidon

Dorel şi consătenii lui, fiind în perioada de alertă, s-au aşezat la rând la magazin. Fiecare avea la el o sumă diferită de bani şi, mai mult, sumele de bani ale secvenţelor de oameni din rând erau diferite oricare două.
Aflaţi ce sumă de bani avea fiecare sătean la el.

Astăzi la ora de mate, Gigel și Ionel nu au fost atenți deloc la explicațiile domnului profesor, iar acesta a hotărât să le dea la finalul orei o tema consistentă pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Astfel, fiecare elev a primit pe lângă tema de casă obișnuită încă un exercițiu.

John a pornit într-o drumeție. El se află în orașul 1. Se știe efortul pe care îl depune pentru a străbate fiecare oraș, e[i]. De asemenea, se cunoaște și k[i], cu semnificația că orașul i comunică cu orașele care apartin intervalului [max(1, i - k[i]), min(i + k[i], n)]. Observație : Dacă se află în orașul i, acesta poate merge în orașul j doar dacă i comunică cu j și j comunică cu i. Ajutați-l pe John să determine efortul minim pe care trebuie să-l depună pentru a ajunge în orașul n.

Ai primit definiția unei clase. Implementează toate metodele clasei.

#3511 BoB

Bob deține n boabe, pentru fiecare știindu-se greutatea și prețul. Venind perioada festivalelor, acesta are nevoie de bani. Astfel, s-a gândit că ar trebui să vândă câteva din ele. Acesta va roagă să determinați suma maximă pe care o poate obține, știind că greutățile boabelor vândute trebuie să formeze un subsir strict crescător.

Se dorește crearea unui dicționar explicativ care să conțină N termeni. Fiecare termen este definit printr-o descriere care poate conține alți termeni ai dicționarului. În ce ordine vor fi definiți termenii în dicționar, astfel încât nicio descriere să nu conțină termeni care nu au fost definiți anterior?

#3533 oop_3 C++

Definiți în C++ clasa Stiva

#3534 Multiset_OOP C++

Definiți în C++ clasa Multiset care va implementa multiset-uri de numere naturale în care se definesc operațiile:

  • Insert(x) – inserează x în multiset
  • Erase(x) – elimină elementul de pe pozitia x din multiset
  • Find(x) – returnează valoarea de pe pozitia x din multiset

#3530 oop_2 C++

Scrieți definiția completă a metodelor Max și Cauta. Funcția Max trebuie să returneze valoarea maximă din vectorul t. Funcția Cauta(val) caută valoarea val în vectorul t și fie trebuie să returneze cea mai din stânga poziție unde se află valoarea val, fie să returneze -1 dacă val nu se află în t.

#3529 oop_1 C++

Pentru o clasă C++ dată, scrieți definiția completă a funcției membre Suma care returnează suma celor două variabile membre ale clasei.