Lista de probleme 3

Etichete

Gimi tocmai a câștigat o licitație pentru asfaltarea unei noi autostrăzi. Firma lui este responsabilă de prelucrarea zonelor dintr-o suprafață bidimensională de dimensiuni N × N. Știm că dacă un drum va trece prin a i-a linie, respectiv a j-a coloană, atunci acea zonă de la poziția (i, j) va trebui asfaltată. Liniile și coloanele suprafeței bidimensionale sunt numerotate de la 1 la N. Având aceste informații, Gimi vrea să verifice dacă traseul dronei este valid, adică drona nu va părăsi niciodată suprafața de care este responsabilă firma lui Gimi. În cazul în care traseul este invalid Gimi vrea să știe a câta instrucțiune dintre cele K a determinat mutarea dronei în afara suprafeței. Dacă traseul este valid, el vrea să determine costul total de asfaltare al autostrăzii.

ONI 2022, baraj juniori

Un număr se numește triprim dacă este produsul a trei numere prime distincte. Exemple de numere triprime: 30 = 2 × 3 × 5, 42 = 2 × 3 × 7, 231 = 3 × 7 × 11. Date fiind numerele A și B, să se afișeze numărul de numere triprime din intervalul [A, B] (inclusiv A și B).

#4140 bug

Dacă vrei să-ți schimbi buletinul trebuie să mergi la Serviciul de Evidență a Populației. Acolo trebuie să iei un număr de ordine și să aștepți să-ți vină rândul. Numerele de ordine sunt emise de un robot, în ordinea 1,2,3,... Programatorul Vasile, care a elaborat soft-ul pentru robot și care asigură (contra cost) întreținerea sistemului, a creat intenționat un bug în sistem. Vasile are un număr natural preferat N. Un număr de ordine x va fi emis dacă și numai dacă x este un subșir al lui N (adică toate cifrele lui x apar în N în ordinea din x, nu neapărat pe poziții consecutive). Dacă numărul de ordine curent x nu îndeplinește această condiție, robotul se blochează și nu mai emite numere de ordine. Scrieți un program care, cunoscând valoarea lui N, numărul natural preferat de Vasile, rezolvă următoarele două cerințe:
1. determină câte cifre are numărul de ordine x care conduce la blocarea robotului;
2. determină numărul de ordine x care conduce la blocarea robotului.